Smarta Hem

Zemismart lanserar gardinmotor med wifi för HomeKit

Slipp en extra hubb för att styra dina gardiner hemma

Zemismart lanserar nu en gardinmotor för Apple HomeKit som har wifi-styrning. En motoriserad gardin ger dig förbättrad inomhuskomfort och bekvämare vardag.

Kinesiska företaget Zemismart som erbjuder ett brett sortiment av Tuya-prylar för ditt smarta hem lanserar nu en gardinmotor. Det finurliga med deras Tuya-prylar är att de exponeras i HomeKit via den egna Zigbee 3.0 hubben vilket gör att deras produkter inte bara fungerar med Google och Amazon. Nu lanserar de sin Zemismart Wifi Homekit Smart Curtain Motor som är wifi-styrd och därmed inte kräver deras hubb (kan vara intressant för de som inte vill ha in fler hubbar i sina hem).

Notera att det inte är en batteridriven gardinmotor utan kräver anslutning till elnätet. Strömkabeln är 75 cm lång så det krävs att det finns ett uttag inom detta område och att det erbjuds EU-versioner av kontakterna. Å andra sidan sägs den vara tystare än batteriversionen vilket lämpar sig bättre för installationer i exempelvis sovrum. En annan fördel är att det går att kontrollera två gardiner med en och samma motor.

Zemismart Wifi Homekit Smart Curtain Motor

Själva gardinskenan finns i olika längder; 2.1 – 3.1 – 4.1 – 5.1 – 6.1 – 7.1 och 8.1 meter vilket också påverkar priset. Versionen med 2.1 meter börjar på EUR 149,99 och du kan läsa mer på företagets hemsida.

Källa: HomeKit News

Läs mer

Populärt denna vecka

Inga inlägg!